
MINERALNA I ORGANSKA ISHRANA VOĆAKA
Predgovor Mineralna ishrana Faktori koji utiču na sadržaj i usvajanje min. materija Uticaj temperature Uticaj svetlosti Uticaj pH srdine Uticaj aeracije Fotosinteza Značaj sunčeve svetlosti za proces fotosinteze Makroelementi i njihova uloga Azot (N) Fosfor (P) Kalijum (K) Sumpor (S) Magnezijum (Mg) Kalcijum (Ca) Gvožđe (Fe Mikroelementi i njihova uloga Bor (B) Mangan (Mn) Bakar (Cu) Cink (Zn) Molibden (Mo) Vrste đubriva Organska đubriva Mineralna đubriva Azotna đubriva Fosforna đubriva Kalijumova đubriva Kalcijumova đubriva Bakterijalna mikrobiološka đubriva Đubrenje voćaka kompleksnim đubrivima Faktori koji utiču na usvajanje mineralnih elemenata Potrebe voćaka za pojedinim hranivima Određivanje normi đubriva Folijarna analiza voćaka u cilju određivanja normi đubriva Vreme đubrenja Načini đubrenja voćaka Uticaj zemljišta na prinos i kvalitet voća Potrebne količine fosfora i kalijuma za popravku zemljišta Literatura
|
|