
ZAŠTITA VOĆAKA I PRAVILNA UPOTREBA PESTICIDA
Sadržaj
Predgovor Uvod Bolesti, štetočine i korovi Bolesti koje izazivaju gljive Bakterije kao uzročnici bolesti Viroze Štetočine Korovi Agrotehničke mere suzbijanja bolesti, štetočina i korova Agrotehničke mere pre podizanja zasada Izbor parcele Pravac redova i razmak sadnje Korišćenje otpornih sorti Korišćenje zdravog sadnog materijala Agrotehničke i mehaničke mere u zasadim Održavanje zemljišta u voćnjaku Đubrenje Navodnjavanje Uništavanje korovskih biljaka Rezidba Uništavanje izvora zaraze Sakupljanje štetočina Sprečavanje šteta od divljači i glodara Hemijske mere suzbijanja bolesti, štetočina i korova Podela pesticida Upotreba herbicida za suzbijanje korova Bio-pesticidi Pravilna upotreba pesticida Osnovni pojmovi kod upotreba pesticida Upotreba sredstava za zaštitu bilja Priprema preparata Mešanje sredstava za zaštitu bilja Kvalitet prskanja Integralna zaštita bilja Otrovnost pesticida Zaštitna oprema i rukovanje pesticidima Znaci trovanja i prva pomoć Zaštita pčela od trovanja Preporuke korišćenja pesticida kod proizvodnje za izvoz Uzorkovanje zemljišta za analizu Bolesti i štetočine jagodičastog i koštičavog voća Bolesti i štetočine jagode, maline i kupine Bolesti i štetočine borovnice Bolesti i štetočine koštičavog voća Preporuka zaštite jagodičastog i koštičavog voća Literatura
|
|