
REZIDBA DRVENASTOG I JAGODASTOG VOĆA
Sadržaj
Predgovor
Uvod
Značaj i uloga rezidbe voća
Vreme izvođenja rezidba
Intenzitet rezidbe
Alat i pribor za izvođenje rezidbe
Uzgojni oblici
Piramidalna kruna
Kotlasta kruna - vaza
Palmeta sa kosim granama
Vretenast žbun
Gajenje voća po Pilar sistemu
Rezidba drvenastog voća
Rezidba trešnje
Važnije osobine trešnje
Rezidba trešnje za oblik krune
Rezidba trešnje za rod
Projektovanje prinosa trešnje
Ostale vrste rezidbe trešnje
Rezidba višnje i marele
Rezidba višnje i marele za oblik krune
Rezidba višnje i marele za rod
Projektovanje prinosa višnje i marele
Ostale vrste rezidbe višnje i marele
Rezidba šljive
Važnije osobine šljive
Rezidba šljive za formiranje krune
Rezidba mladih stabala šljive
Rezidba šljive za rod
Projektovanje prinosa šljive
Ostale vrste rezidbe šljive
Rezidba jagodastog voća
Opšte napomene
Rezidba maline
Važnije osobine maline
Rezidba maline u proizvodnji sadnica
Rezidba maline za rod
Rezidba kupine
Važnije osobine kupine
Rezidba kupine
Rezidba borovnice
Važnije osobine borovnice
Rezidba boorvnice
Rezidba jagode
Važnije osobine jagode
Orezivanje jagode
Prstenovanje i savijanje grana
Prstenovanje
Savijanje grana
Literatura
Preuzmite brošuru "REZIDBA DRVENASTOG I JAGODASTOG VOĆA"