
BERBA I TRETIRANJE VOĆA POSLE BERBE
Sadržaj
Predgovor
Uvod
Osobine voća
Zrenje i dozrevanje voća
Metode određivanja momenta berbe
Dozrevanje voća
Berba voća
Oprema za berbu voća
Opšta pravila za pripremu i izvođenje berbe voća
Mehanizovana berba
Čuvanje voća
Hlađena skladišta za voće s normalnom atmosferom
Hlađena skladišta s kontrolisanom atmosferom
Hlađena skladišta sa niskim sadržajem kiseonika
Rashlađivanje voća
Primeri čuvanja nekih vrsta voća
Sortiranje i pakovanje voća
Ambalaža za voće
Objekti za pakovanje voća
Sortiranje voća
Pakovanje voća
Modifikovana atmosfera pakovanja
Transport voća
Uloga transporta u prometu voća
Transport voća na manjim relacijama
Transport voća na većim relacijama
Paletizacija u transportu
Zaštita voća od kvarenja
Sprečavanje fizičkih oštećenja voća
Sprečavanje kvarenja voća
Standardizacija voća
Značaj standardizacije
Evropski standardi za voće
Ruski standardi za voće
Literatura
Preuzmite brošuru BERBA I TRETIRANJE VOĆA POSLE BERBE